Επιλογή Σελίδας
mikro kitta
BLUE SEAL PDO

Viognier

ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Οίνος Λευκός Ξηρός

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ
ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΪΚΟΥ
(PGI-GR-A1088)

Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΪΚΟΥ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Σοδειά: 2021
Αμπελοκαλλιεργητές: Τραϊανού Δήμητρα
Έκταση Αμπελώνων: 0,21ha
Μέση ηλικία Αμπελιών: 17 Έτη
Ποικιλίες: Viognier (100%)
Απόδοση Παραγωγής: 12.000Kgr/ha
Ποσότητα Πιστοποίησης: 19.5hl
Φιάλες : 2.600

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Viognier

Η λευκή αρωματική ποικιλία με το χρυσό χρώμα. Πιστεύεται πώς πήγε στην νότιο Γαλλία από περιοχές της Κροατίας. Τα αρώματα λουλουδιών και πυρηνόκαρπων χαρακτηρίζουν τα σταφύλια της ποικιλίας. ΄Έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο δίνοντας κρασιά δυνατά και πλούσια. Σχετικά νέα ποικιλία για τον Ελληνικό αμπελώνα με την συνολική καλλιεργούμενη έκταση να μην ξεπερνά τα 240 στρέμματα από τα οποία τα μισά καλλιεργούνται στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.

asyrtiko
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – VINIFICATION

Τα σταφύλια μεταφέρονται από το αμπέλι σε ψυκτικό θάλαμο, όπου και ψύχονται για 24-36 ώρες. Στην συνέχεια γίνεται η έκθλιψη και ο σταφυλοπολτός παραμένει για κρυοεκχύλιση σε θερμοκρασία 6-8° C για 8-12 ώρες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία 16-17° C και στην συνέχεια το κρασί παραμένει με τις λεπτές οινολάσπες του για 2 μήνες. Ακολουθεί η εμφιάλωση.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ORGANOLEPTIC FEATURES

Το κρασί διαθέτει λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα, φινετσάτο άρωμα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών, δροσερή οξύτητα και πλούσια επίγευση.

ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - WINE PAIRING

Σερβίρεται στους 10-12⁰C και συνοδεύει ιδανικά λιπαρά ψάρια, οστρακοειδή και ασιατική κουζίνα.

ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΩΝ Π.Ο.Π ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kilkis Wineries
Average rating:  
 0 reviews