Οινοποιειο

Αϊδαρίνη

” Παράγουμε εκλεκτά κρασιά και τσίπουρο στη Γουμένισσα από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Αποτελεί πλέον ζωντανό κομμάτι της οινικής παράδοσης της όμορφης αυτής περιοχής. “

η φιλοσοφια μασ

 Η οικογένεια Αϊδαρίνη ζει, δραστηριοποιείται και παράγει εκλεκτά κρασιά και τσίπουρο στη Γουμένισσα από τα τέλη του 19ου αιώνα. Αποτελεί πλέον ζωντανό κομμάτι της οινικής παράδοσης της όμορφης αυτής περιοχής. Η οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας ηγείται ο Χρήστος Αϊδαρίνης, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες και διατηρεί σταθερές συνεργασίες με αμπελουργούς της ζώνης Ονομασίας Προέλευσης.

Στοχεύοντας στη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της, δημιούργησε ένα καινούργιο, άρτια εξοπλισμένο οινοποιείο στην είσοδο της κωμόπολης, όπου υποδέχεται τους επισκέπτες για ξενάγηση και γευστικές δοκιμές. Παραμένει επίσης επισκέψιμο το παραδοσιακό γραφικό κελάρι το οποίο αποτελεί σημείο πώλησης και σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Με περισσότερους από 2.500 επισκέπτες ετησίως, η οικογένεια Αϊδαρίνη πραγματοποιεί ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεών της επιτόπου. Η οικογένεια διατηρεί χαμηλούς τόνους.

Βασικό στόχο αποτελεί σε πρώτο χρόνο η περαιτέρω ποιοτική βελτίωση και όχι η μεγάλη εις όγκο ανάπτυξη. Πρόσφατα φυτεύτηκε και ένας νέος αμπελώνας ενώ τα παλιά αμπέλια οινοποιούνται χωριστά . Τα προϊόντα διατίθενται στην εγχώρια αγορά ενώ γίνονται και εξαγωγές στη Γερμανία, Γαλλία, Κύπρο.