Πηνελόπη- Penelope
ΑΚΡΟΘΕΑ
Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
(PGI-GR-A1616)
Π.Γ.Ε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΚΡΟΘΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ
Σοδειά: 2018
Αμπελοκαλλιεργητές: ΑΚΡΟΘΕΑ
Έκταση Αμπελώνων: 1,2ha
Μέση ηλικία Αμπελιών: 15 έτη
Ποικιλίες: Σοβινιόν Μπλαν – Sauvignon blanc 100%
Απόδοση Παραγωγής: 3.330 Kgr/ha
Ποσότητα Πιστοποίησης: 25hl
Φιάλες: 3.340
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Σοβινιόν Μπλαν – Sauvignon blanc
Η ποικιλία ξεκίνησε το ταξίδι της από την κοιλάδα του Λίγηρα στην δυτική Γαλλία και κατέκτησε όλο τον κόσμο. Αρώματα εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και ροδάκινου είναι τα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας που έχει προσαρμοστεί πλήρως στον Ελληνικό Αμπελώνα. Σήμερα καλλιεργούνται περισσότερα από 7.500 στρ. σε όλη την Ελλάδα, με την Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας με 1.600στρ. να καλλιεργεί της μεγαλύτερες εκτάσεις, με την Δράμα και την Φλώρινα να ακολουθούν με 1.160 και 690στρ. αντίστοιχα.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – VINIFICATION
Μονοποικιλιακό Sauvignon blanc από ορεινούς αμπελώνες. Τα σταφύλια τρυγούνται όταν έχουμε καλή σχέση οξύτητας σακχάρων γιατί έτσι δημιουργούμε πλούσιους αρωματικά οίνους με εκφραστικότητα. Μετά τον απορραγισμό τα σταφύλια οδηγούνται σε πνευματικό πιεστήριο όπου παίρνουμε τον πρόρρωγο και τις πρώτες πιέσεις. Μετά το γλεύκος ψύχεται και κάνουμε απολάσπωση.Το καθαρό γλεύκος ζυμώνεται σε θερμοκρασία 16 βαθμών για περίπου 15 μέρες. Μετά το τέλος της ζύμωσης αναδεύουμε τις λεπτές οινολάσπες για 2 μήνες ώστε να σταθεροποιηθεί και να αναπτυχθεί το άρωμα και να στρογγυλέψει η γεύση.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ORGANOLEPTIC FEATURES
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - WINE PAIRING
Αν και η ντελικάτη του προσωπικότητα μας προδιαθέτει να το απολαύσουμε μόνο του, μπορεί να συνοδεύσει πιάτα με λευκά κρεατικά, ζυμαρικά, οστρακοειδή και φρούτα. Σερβίρετε κρύο στους 10-12ºC.
ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΩΝ Π.Ο.Π ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Submit your review | |