Επιλογή Σελίδας
mikro kitta
BLUE SEAL PDO

Cabernet Sauvignon

ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ
ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΪΚΟΥ
(PGI-GR-A1088)

Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΪΚΟΥ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Σοδειά: 2021
Αμπελοκαλλιεργητές: Τραϊανού Δήμητρα
Έκταση Αμπελώνων: 0,42ha
Μέση ηλικία Αμπελιών: 16 Έτη
Ποικιλίες: Cabernet sauvignon (100%)
Απόδοση Παραγωγής: 11.000Kgr/ha
Ποσότητα Πιστοποίησης: 36.86hl
Φιάλες : 4.915

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Cabernet Sauvignon

Ο Βασιλιάς των ερυθρών οίνων. Πολλά έχουν γραφτεί για την καταγωγή του. Το πιθανότερο η ποικιλία να προέρχεται από διασταύρωση των ποικιλιών cabernet franc και Sauvignon blanc. Η ποικιλία φημίζεται για την δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών κρασιών τα οποία μάλιστα επιδέχονται παλαίωση. Βαθύ χρώμα με αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών, αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του οίνου. Στον Ελληνικό αμπελώνα καλλιεργούνται 20.000 στρέμματα, με την Φθιώτιδα και την Μεσσηνία να φιλοξενούν τις μεγαλύτερες εκτάσεις με 1.550 και 1.300στρ αντίστοιχα

asyrtiko
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – VINIFICATION

Τα σταφύλια μεταφέρονται από το αμπέλι σε ψυκτικό θάλαμο, όπου και ψύχονται για 24-36 ώρες. Στην συνέχεια γίνεται η έκθλιψη και ο σταφυλοπολτός παραμένει για κρυοεκχύλιση σε θερμοκρασία 10-14° C για 3 μέρες. Ακολουθεί κλασσική ερυθρή οινοποίηση, δηλαδή αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 18-23° C μαζί με τα στέμφυλα. Ακολουθεί ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων για 8-12 μήνες.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ORGANOLEPTIC FEATURES

Το κρασί διαθέτει βαθύ κόκκινο χρώμα, μεθυστικό άρωμα της ποικιλίας όπου κυριαρχούν τα μπαχαρικά δεμένο αρμονικά με νότες ξύλου και καπνού, πλούσιες στρογγυλές τανίνες και έντονη επίγευση.

ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - WINE PAIRING

Σερβίρεται στους 16-17⁰C και συνοδεύει ιδανικά μοσχάρι κοκκινιστό, αρνάκι στην γάστρα και πικάντικα τυριά.

ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΩΝ Π.Ο.Π ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kilkis Wineries
Average rating:  
 0 reviews