Οινοποιειο

Μικρό Κτήμα Τίτου

Στους πρόποδες του Όρους Πάικου, στην περιοχή της Γουμένισσας,
περιτριγυρισμένο από αιωνόβιες βελανιδιές…

η φιλοσοφια μασ

 

Στους πρόποδες του Όρους Πάικου, στην περιοχή της Γουμένισσας, περιτριγυρισμένο από αιωνόβιες βελανιδιές, βρίσκεται το Μικρό Κτήμα Τίτου. Εκεί, πλάι στον ποταμό Σείριο, ο Τίτος Ευτυχίδης φυτεύει το 1972 έναν αμπελώνα 40 στρεμμάτων, με τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα,Cabernet Sauvignon, Λημνιό και Viognier.

Η μακρόχρονη φιλία του Βαγγέλη Γεροβασιλείου με τον Τίτο, οδηγεί την Αγγελική Ευτυχίδη, να μεταβιβάσει το Κτήμα στα χέρια που εμπιστευόταν περισσότερο. Έτσι το 2018, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής από το Κτήμα Βιβλία Χώρα, φτάνουν στη Γουμένισσα, με στόχο να δημιουργήσουν, με αγάπη και σεβασμό, ερυθρούς οίνους υψηλής ποιότητας, ΠΟΠ Γουμένισσα.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας που περιτριγυρίζει το οινοποιείο στην περιοχή Δύο Ποτάμια αναβιώνει, ενώ παράλληλα καλλιεργούνται αμπελώνες στη Φιλυριά, στον Πεντάλοφο και στoν Γερακώνα, μία από τις καλύτερες περιοχές της ζώνης ΠΟΠ Γουμένισσα. Η καλλιέργεια γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας και με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Το 2019 οινοποιήθηκε το πρώτο κρασί του Μικρού Κτήματος Τίτου, ένα τυπικό ΠΟΠ Γουμένισσα, από Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα.