Οινοποιειο

Κτήμα Τάτση

” Ένας μοναδικός κόσμος που πρέπει να εξερευνήσετε δοκιμάζοντας. “

η φιλοσοφια μασ

 

Η ενασχόληση της οικογένειας Τάτση με το αμπέλι και το κρασί που κατάγεται από το Άνω Βοδενό της Ανατολικής Ρωμυλίας, περιοχή από αιώνες αμπελουργική, πάει πολύ πίσω στον χρόνο. Το 1924 οι πρόσφυγες παππούδες επέλεξαν ως τόπο εγκατάστασης την επίσης αμπελουργική Γουμένισσα.

Η οικογένεια Τάτση, από το 1924 και μετά, απέκτησε αμπέλια στο ύψωμα Λιμπάσκεριτ και Γερακώνα, συνολικής έκτασης 150 στρεμμάτων, θέσεις ιδανικές για αμπελοκαλλιέργεια σε ασβεστολιθικά εδάφη που δεν αρδεύονται και τα δουλεύουν οικογενειακά πρώτα ο παππούς, μετά ο γιος Χρήστος, μαζί με τους γιους του Περικλή και Στέργιο. Από το 1998 η καλλιέργεια των αμπελιών είναι πιστοποιημένη βιολογικά και από το 2002 καλλιεργούνται με τη μέθοδο της βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Τα κρασιά που παράγονται στο κτήμα είναι όλα φυσικά, «πράγμα που σημαίνει πως δεν χρησιμοποιείται κανένα, μα κανένα οινολογικό πρόσθετο και βελτιωτικό, όπως ζύμες, ένζυμα, κόλλες κ.λπ. Αυτό όμως προϋποθέτει και έναν αμόλυντο χώρο από τα παραπάνω υλικά. Η οινοποίηση από το 2007 πραγματοποιείται στο νέο οικογενειακό οινοποιείο και στην παραγωγική διαδικασία δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανένα οινολογικό πρόσθετο, ενώ η παλαίωση των κρασιών γίνεται σε διαφορετικού μεγέθους δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια».

Από τη μονοποικιλιακή ροζέ νεγκόσκα και τη δική τους Γουμένισσα μέχρι τον ροδίτη orange και τη συνεργασία τους με το εμβληματικό οινοποιείο του Κεφαλονίτη Σκλάβου, τα κρασιά των αδερφών Τάτση έχουν τη δική τους φιλοσοφία, είναι ένας μοναδικός κόσμος που πρέπει να εξερευνήσετε δοκιμάζοντας.